119 refugiați și-au găsit un loc de muncă în Moldova

0

Conform datelor disponibile la 28.03.2022, ANOFM a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 119 cetățeni din Ucraina, dintre care 82 femei și 37 bărbați. 103 notificări sunt de la agenții economici din municipiul Chișinău, 7 Ungheni, 6 din Bălți, 5 Strășeni, 4 Cahul, 2 Stefan-Vodă, 2 Soroca, 2 Dondușeni, 1 Călărași, 1 Nisporeni.

Angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica despre aceasta conform prevederilor punctului 8 din Dispoziția nr.4 din 01.03.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Notificarea obligatorie către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) despre angajarea cetățeanului ucrainean se va realiza, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Angajatorii care au angajat cetățeni din Ucraina, sunt îndemnați să notifice despre aceasta, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă, către ANOFM prin următoarele modalități:

  • în format electronic la adresa de email: [email protected]
  • sau pe suport de hârtie prezentat la sediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM
S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.