169 de contravenții depistate de către Polițiști, în rezultatul verificării stațiilor terminus ale troleibuzelor și autobuzelor

0

Pe parcursul a 14 zile a anului curent, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au supus verificării starea tehnica a troleibuzelor înainte de ieșirea la rută cât și la staţiile terminus.

Scopul de bază al operaţiunii demarate de către polițiști a fost sensibilizarea conducătorilor asupra riscului producerii accidentelor rutiere, contracararea transportului ilicit de călători, depistarea încălcărilor şi cerinţelor legislaţiei în vigoare cu privire la exploatarea vehiculelor antrenate la transportul de călători. Totodată forțele de ordine au verificat starea tehnică a vehiculelor antrenate la transportul de călători.

Astfel pe parcursul a două săptămâni polițiștii au efectuat 11 controale a mijloacelor de transport înainte de ieşire la rută/întoarcere la întreprinderilor de transport, 8 verificări complexe și 9 razii pe teritoriul mun. Chișinău, în total fiind verificate 970 mijloace de transport.

În urma acțiunilor  desfășurate de către angajații serviciului auto de stat din cadrul DP mun. Chișinău, au fost constatate 169 de contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii. În privința conducătorilor care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale, totadată pentru necorespunderea normelor tehnice  fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare de la 31 de mijloace de transport, pînă la înlăturarea neajunsurilor depistate, iar persoanelor responsabile de starea tehnică a mijloacelor de transport care au admis astfel de încălcări le-au fost înmânate  prescripţii.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.