2 agenți economici și 2 funcționari ANSA, cercetați pentru corupție

0

Doi funcţionari din cadrul Direcţiei Teritoriale Siguranţa Alimentelor Bălți a Agenţiei Naţionale Siguranţa Alimentelor (ANSA), dar și doi agenți economici sunt cercetați de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul mai multor cauze penale pe fapte de corupere pasivă şi activă.

Potrivit unui comunicat remis presei, aceştia sunt bănuiţi că ar fi extorcat bani de la agenți economici pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare și alte acte de conformitate pentru comercializarea produselor alimentare.

Potrivit datelor anchetei, doi angajaţi ai DTSA Bălți ar fi pretins, acceptat şi primit de la diferite persoane fizice şi agenţi economici sume de bani și produse alimentare, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare, autorizații de funcționare și certificate de înregistrare pentru siguranța alimentelor. 

De asemenea, ei ar fi pretins mită și pentru efectuarea expertizelor sanitar-veterinare, controalelor, eliberarea pașapoartelor pentru animalele de companie, fără a efectua verificările necesare.

Ofiţerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA au operat astăzi 15 percheziţii la domiciliile, în automobilele și în birourile de serviciu ale suspecților. 

Patru persoane, între care doi agenți economici și doi funcționari din cadrul ANSA Bălți, sunt cercetate, în stare de libertate, pentru corupere pasivă şi activă. 

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală de până la 400.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.