Federația de haltere contestă decizia arbitrilor referitor la Marin Robu

0

Federația de haltere a Republicii Moldova, în comun acord cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv contestă decizia arbitrilor cu privire la evoluția halterofilului Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris, în categoria de greutate de până la 89 kg.

În acest sens, federația de profil a expediat o contestație în prima instanță, la Comitetul Tehnic al IWF (Federația Internațională de Haltere), prin care a solicitat evaluarea repetată a rezultatelor halterofilului italian şi corectitudinea deciziei luate de juriu.

În cazul în care Federația Internațională de haltere va anula ultima ridicare a halterofilului italian, atunci medalia de bronz va fi acordată lui Marin Robu.

Amintim că halterofilul moldovean Marin Robu a ocupat poziția a patra în clasament la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, în cadrul categoriei de greutate de 89 de kilograme. Acesta a acumulat un rezultat de 383 de kilograme, cu doar un kilogram mai puțin decât concurentul care a luat bronzul.

La scurt timp, Federația de Haltere din Moldova a anunțat că va contesta decizia arbitrilor după prestația lui Marin Robu în finala de la Jocurile Olimpice.

Potrivit FHM, Marin Robu ar fi trebuit să ocupe locul trei în competiție, însă din motiv că „arbitrii au acordat o ridicare greșită concurentului direct” medalia de bronz a revenit sportivului italian.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.