Conferința internațională Moldova Security Platform, ediția a V-a, începe astăzi la Chișinău

Screenshot
0

În perioada 10-11 septembrie 2024, Chișinău va găzdui cea de-a V-a ediție a conferinței internaționale Moldova Security Platform sub tema „Europa în secolul XXI: Suveranitate. Regândire.” Evenimentul va aduce în prim-plan provocările moderne cu care se confruntă statele europene în contextul schimbărilor globale și cum trebuie adaptată noțiunea de suveranitate în fața noilor amenințări externe și interne.

Conferința, organizată de Intellect Group, își propune să creeze o platformă de dialog între experți internaționali, oficiali și lideri din diferite domenii pentru a discuta rolul evolutiv al Uniunii Europene și OSCE. Scopul este de a întări cooperarea internațională și stabilitatea globală, explorând cum poate flexibilitatea conceptului de suveranitate să contribuie la siguranța și prosperitatea țărilor europene.

Evenimentul coincide cu aniversarea a 10 ani de la fondarea Intellect Group, o companie recunoscută pentru analiza sa intelectuală și organizarea de dezbateri pe teme de interes global. Partenerii principali ai conferinței sunt “Axis Mundi” din Elveția și “Spero”, alături de alți participanți internaționali.

Această ediție va atrage atenția asupra modului în care țările europene pot gestiona mai bine riscurile geopolitice și economice din viitorul apropiat.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.