Guvernul aprobă noi reglementări pentru promovarea turismului și alinierea la standarde internaționale în Republica Moldova

0

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi o serie de modificări privind organizarea și desfășurarea activității turistice, cu scopul de a promova țara ca destinație turistică și de a alinia legislația din domeniu la standardele internaționale.

Noile reglementări abrogă termeni depășiți și introduc definiții actualizate, precum „destinație turistică”, „ghid turistic” și „indicator de informare și orientare turistică”, conform terminologiei utilizate la nivel internațional de Organizația Mondială a Turismului.

De asemenea, Ministerul Culturii va avea competența de a aproba regulamente care stabilesc mecanismele de finanțare nerambursabilă pentru proiectele organizațiilor din domeniul turismului și pentru funcționarea centrelor de informare turistică. În plus, vor fi implementate norme metodologice pentru dezvoltarea rutelor turistice naționale și standardele aferente indicatoarelor turistice.

Oficiul Național al Turismului, subordonat Ministerului Culturii și înființat anul trecut, continuă să sprijine dezvoltarea acestui sector. Conform ministrului Culturii, Sergiu Prodan, veniturile generate de turism în ultimul an au depășit de 1,7 ori nivelul înregistrat în 2019, înainte de pandemie. În 2023, peste 300 de structuri de primire turistică erau active în Republica Moldova, oferind aproximativ 8700 de locuri de cazare.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.