Oleg Ozerov, noul ambasador al Federației Ruse la Chișinău: autoritățile moldovene confirmă numirea după verificări

0

Noul ambasador al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Ozerov, a fost confirmat în funcție după ce autoritățile din Republica Moldova au evaluat activitatea sa. Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a declarat că, deși Ozerov a avut declarații controversate în cariera sa, acestea nu au vizat în mod direct Republica Moldova, iar diplomația moldoveană rămâne pregătită să gestioneze relațiile cu Moscova în contextul actual.
Noul ambasador al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Ozerov, a fost confirmat în funcție după ce autoritățile moldovene au verificat activitatea acestuia. Ministrul de Externe Mihai Popșoi a declarat la Jurnal TV că, deși Ozerov a fost implicat în declarații controversate pe parcursul carierei sale, nicio afirmație specifică nu a vizat Republica Moldova într-un mod în care să creeze probleme diplomatice, transmite evenementul.md cu referire la moldova1.md.
Popșoi a subliniat că retorica agresivă a diplomației ruse nu este o noutate pentru Chișinău, dar și-a exprimat încrederea în capacitatea autorităților moldovene de a gestiona situația. „Nu ne imaginam că ne vor trimite pe cineva care va purta ie, va vorbi românește. (…) În evaluările care s-au făcut, în verificările care s-au făcut de instituțiile abilitate, nu au fost declarații care ar fi vizat într-un fel sau altul Republică Moldova, care ar fi creat careva probleme. Eu v-aș încuraja să avem suficientă încredere în capacitățile statului Republica Moldova ”, a spus șeful diplomației de la Chișinău, făcând referire la tradiția Moscovei de a numi diplomați cu atitudini naționaliste și pro-ruse în regiune​.

Noul ambasador al Federației Ruse la Chișinău este numit după o perioadă de relațiile diplomatice tensionate dintre Republica Moldova și Rusia.

Precizăm că pe 10 septembrie printr-un decret emis de liderul de la Kremlin Vladimir Putin ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost eliberat din funcție. În locul lui a fost numit Oleg Ozerov, printr-un alt decret.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.