Un scuar din Franța va purta numele „Chișinău”

0

Primarul orașului Grenoble, Eric Piolle, a anunțat că un scuar din oraș va fi numit în cinstea capitalei Republicii Moldova. Această denumire va simboliza legătura puternică dintre cele două orașe.

Săptămâna trecută, mai mulți primari din Republica Moldova au participat la Primul Forum Moldo-Francez în Grenoble, Franța, intitulat „Alegerea Europei: descentralizarea, forța motrice a parteneriatului Franța-Moldova”.  

În cadrul întrunirii cu oficialii francezi, s-au discutat mai multe teme legate de organizarea eficientă a serviciilor publice, reforma administrativ-teritorială și cooperarea între autoritățile locale și centrale, a scris viceprimarul Ilie Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Orașul Grenoble a fost primul oraș din afara spațiului sovietic cu care s-a înfrățit orașul Chișinău. Evenimentul a avut loc la 25 ianuarie 1977, prin Acordul oficial de înfrățire semnat de către primarul orașului francez – Hubert Dubedout, și președintele comitetului executiv Chișinău – Nicolae Guzun.

În Republica Moldova, o stradă importantă din sectorul Botanica, mun. Chișinău, poartă numele orașului francez Grenoble începând cu anul 1979.

foto: fb/Ilie Ceban

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.