Ziua Națională a vinului: O sărbătoare a gusturilor cu 99 de vinificatori

0

În primul weekend al lunii octombrie, pe 5 și 6, în Piața Marii Adunări Naționale se va sărbători aZilei Naționale cea de-a XXIII-a ediție a Vinului.În premieră, evenimentul va aduna un număr impresionant de 99 de vinificatori, ceea ce reprezintă un record istoric. Această participare masivă le va permite vizitatorilor să exploreze cele mai recente creații vinicole, ediții limitate și aromele tradiționale ale vinului , subliniind diversitatea și bogăția patrimoniului viticol al țării.

Pe lângă degustările delicioase, participanții vor avea ocazia să se bucure de un concert captivant și să participe la masterclass-uri conduse de somelieri experimentați. Aceștia se vor putea relaxa în zonele special amenajate, alături de prieteni și familie, și vor putea experimenta combinații inedite de vinuri și bucate tradiționale într-o atmosferă autentică. În plus, pentru a împărtăși momentele de neuitat și a se conecta cu alți pasionați de vin, vizitatorii sunt invitați să folosească hashtagul #VINșiEU pe rețelele sociale.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, având ca partener strategic USAID Moldova și Ukraine-Moldova American Enterprise Fund. Printre partenerii instituționali se numără Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și Ministerul Culturii al Republicii Moldova, iar partenerii principali includ maib și Mastercard.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.