Tarlev acuză lipsa locurilor de muncă și cere măsuri urgente pentru oprirea exodului moldovenilor

0

În cadrul emisiunii NordNews, fostul prim-ministru Vasile Tarlev a adus în discuție migrația masivă a cetățenilor moldoveni și efectele acesteia asupra nașterilor din țară. Tarlev a subliniat faptul că, în perioada 2008-2024, „aproape un milion de cetățeni au plecat din țară”, evidențiind că „mai ales în ultimii ani, pleacă în masă”.

Tarlev a detaliat soluțiile pe care le propune, începând cu un program dedicat dezvoltării economice și creării de locuri de muncă atractive pentru tineri.

„Trebuie să deschidem locuri de muncă bine motivate, ca tineretul care încă nu a plecat să rămână, iar cei care au plecat să se întoarcă”, a menționat acesta.

Politicianul a evidențiat, de asemenea, un program de susținere a tinerelor familii, care ar include sprijin din partea statului pentru obținerea locuințelor.

„Fiecare familie întemeiată trebuie să aibă susținere de la stat pentru a avea un apartament și un loc de muncă”, a subliniat el.

Un alt aspect important din planul lui Tarlev se referă la sprijinirea mamelor cu mai mulți copii.

„Mama care naște doi copii deja este o eroină. Aceasta trebuie să primească finanțare fără procente de la stat, subvenții și dotări, pentru ca familia să aibă un mediu stabil și încredere în ziua de mâine”, a adăugat politicianul.

Fostul premier a adăugat că va introduce o indemnizație lunară pentru copiii minori, asemănătoare cu cele din alte țări europene.

„Vom introduce o indemnizație bănească lunară pentru copiii minori, așa cum procedează multe țări europene”, a concluzionat el, menționând că aceste măsuri fac parte dintr-un program mai amplu de redresare a situației demografice și economice din țară.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.