Ministru al Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu eurodeputatul Siegfried Mureșan

0

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a avut o vineri, 4 octombrie, o întrevedere cu eurodeputatul Siegfried Mureșan. Cei doi oficiali au stabilit că „vor intensifica eforturile pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de integrarea în Uniunea Europeană”.

„M-am bucurat să mă revăd la Chișinău cu bunul meu prieten, Siegfried Muresan. L-am felicitat cu ocazia numirii în funcția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Sunt convins că vom continua buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul timpului. Siegfried Mureșan este un susținător ferm al parcursului european al Republicii Moldova și împreună vom intensifica eforturile pentru a aduce țara noastră și mai aproape de integrarea în Uniunea Europeană”, a spus Mihai Popșoi.

Siegfried Mureșan a menționat că va continua „să apere interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor săi în Parlamentul European, așa cum a făcut-o în ultimii 10 ani”.

Republica Moldova este foarte importantă pentru siguranța Uniunii Europene și este foarte importantă pentru România. Tocmai de aceea, trebuie să-i oferim sprijinul pe care îl merită. Ca președinte al Delegației, obiectivul meu principal este să ajutăm Republica Moldova să fie pregătită de aderarea la Uniunea Europeană și să combată amenințările de securitate din partea Federației Ruse. În același timp, consider că Republica Moldova are nevoie de mai mult sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene pentru a se putea moderniza, pentru a se putea reforma și a fi pregătită de aderare”, a afirmat Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan se află vineri într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialul a avut o întrevedere și cu vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman.

sursa

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.