Ploile și grindina au cauzat pagube majore în Ceadîr-Lunga

0

Municipiul Ceadîr-Lunga a fost lovit de ploi abundente și grindină, provocând daune semnificative, estimate la aproximativ 700.000 de lei, conform primarului Anatolie Topal. Ploile au deteriorat 20 de kilometri de drumuri, iar furtuna a smuls acoperișuri, inclusiv cel al substației care alimentează stația principală de pompare a apei. Drept urmare, locuitorii au rămas fără apă și energie electrică pentru o zi.

Primăria a constituit două comisii pentru evaluarea pagubelor, locuitorii din 13 blocuri raportând probleme grave la acoperișuri. Autoritățile s-au mobilizat rapid pentru a asigura alimentarea cu apă și electricitate, însă iluminatul public funcționează doar în proporție de 70%.

„Sarcina principală este să verificăm plângerile locuitorilor și să intervenim cât mai curând posibil”, a declarat primarul.

Deși fondul de rezervă al primăriei este de doar 30.000 de lei, autoritățile speră să primească sprijin din partea comitetului executiv al Găgăuziei și a Guvernului. Nu este pentru prima dată când Ceadîr-Lunga este afectată de furtuni, anul trecut opt apartamente fiind inundate.

Locuitorii speră ca autoritățile să găsească soluții rapide pentru refacerea infrastructurii înainte de venirea iernii, întrucât furtunile frecvente din ultimii ani au pus presiune pe comunitatea locală.

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.