Ala Nemerenco spune că în ambulanța stopată în trafic pentru a oferi prioritate deplasării unei coloane oficiale era o pacientă

0

În ambulanța stopată în trafic de un agent de patrulare pentru a oferi prioritate deplasării unei coloane oficiale era un bolnav. Despre aceasta a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Funcționarul susține că pacienta acuza dureri de cap de la o lovitură, astfel că pentru a evita o evoluție negativă a cazului, echipa a decis să o transporte la Institutul de Medicină Urgentă pentru o examinare minuțioasă.
”Pacienta era o persoană care acuza dureri de cap, cefalee, în legătură cu o traumă primită cu trei zile în urmă. Deoarece nu exista medic ca să ofere o consultație avansată, brigada a considerat necesar să deplaseze pacientul la Institutul de Medicină Urgentă pentru un șir de investigații ca să evite posibilitatea existării poate a unui hematom de la această lovitură și să fie consultată de un medic. La ora 16:46, după cum ați putut vedea din înregistrare, ambulanța a ajuns la colțul acestor străzi, aflându-se de fapt la o sută de metri la Departamentul primiri a Institutului de Medicină Urgentă”, a spus ministrul.
Amintim, vinerea trecută, un agent de patrulare a oprit o ambulanță care avea girofarul și semnalul sonor incluse, pentru a oferi prioritate deplasării coloanei cu delegația Guvernului României. Din imaginile video de pe camera de bord a ambulanței se aude cum șoferul anunță că în mașină are un pacient.
Într-o reacție care a urmat după acest caz, Poliția anunță că agentul de patrulare a procedat corect în vederea asigurării bunei circulații și evitarea accidentelor în trafic, dar și că echipajul era în afara unui apel de urgență, fără pacient, iar semnalele speciale de avertizare nu erau puse în funcțiune. Ulterior și premierul Natalia Gavrilița a menționat că oamenii legii au acționat în conformitate cu Regulamentul Circulației Rutiere.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.