21 martie, Ziua Mondială a Sindromului Down

Pe 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down. Cu acest prilej, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au transmis mesaje speciale, pentru a susține persoanele diagnosticate și incluziunea lor socială.

„Speranța mea e să ajungem împreună la ziua în care această diagnoză să nu mai fie o sentință. Îmi doresc să oferim cu toții ajutor, în loc de stereotipuri și incluziune, în locul separării. Tocmai de aceea am ales ca premiul „Timișoara pentru Valori Europene” să fie donat unei organizații care promovează incluziunea copiilor cu sindromul Down”, a transmis șefa statului.

Maia Sandu a însoțit mesajul cu imagini în care apar mai mulți copii cu Sindromul Down. Șefa statului a îndemnat cetățenii să susțină organizația „Prietena Mea„, fondată de Ludmila Adamciuc, dar și alte organizații care sprijină astfel de micuți, pentru a-i ajuta să își urmeze pasiunile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Îndemn părinții să discute cu propriii copii despre prietenie și nediscriminare – e și acesta un mod prin care ne transformăm țara. Încurajez școlile să devină spații mai incluzive, în care toți copiii au șansa să lege prietenii și în care toți copiii au acces la cunoaștere – diferiți, dar egali. Vă îndemn pe toți să alegem să devenim, împreună, mai buni”, a conchis șefa statului.

Dorin Recean a publicat imagini cu Beatrice, fetița Ludmilei Adamciuc, alături de care a citit „ABC-darul Egalității”. Premierul a îndemnat să valorificăm diversitatea.

„Beatrice este o sursă de inspirație pentru noi toți. Ea ne învață că suntem diferiți și că trebuie să valorificăm diversitatea noastră. Ziua Internațională a Sindromului Down, pe care o marcăm astăzi, ne reamintește că trebuie să ne susținem și să creăm un mediu mai sigur, cu oportunități egale pentru dezvoltarea și bunăstarea tuturor persoanelor”, a scris Recean pe rețelele de socializare, menționând că imaginile au fost făcute în perioada sărbătorilor de iarnă.

Comments (0)
Add Comment