55 de ani de educație și dezvoltare la Grădinița-creșă Nr. 1 din Bubuieci: Primăria Chișinău felicită colectivul

Un eveniment important este marcat, astăzi, 24 aprilie, la Grădinița-creșă Nr. 1 din comuna Bubuieci. Instituția preșcolară sărbătorește 55 de ani de activitate. În contextul acestui eveniment, Primăria Municipiului Chișinău a felicitat întregul colectiv, adresându-i sincere mulțumiri pentru munca depusă în educarea și dezvoltarea generației în creștere.

Ținând cont că, viitorul nostru depinde în mare măsură de tânăra generație, municipalitatea a reiterat că, și în continuare, va depune mult efort pentru a îmbunătăți infrastructura educațională atât în Capitală, cât și în suburbii.

„În prezent, suntem parteneri investiționali la proiectul de construcție a grădiniței din satul Bîc, comuna Bubuieci, unde am susținut proiectele de reparație a acoperișului și clădirii depozitului alimentar, iar la Grădinița Nr. 2 – cele de construcție a unui nou gard și pavare a curții. De asemenea, printr-un parteneriat cu Asociația Națională YMCA Moldova, Grădiniței Nr. 1 i-au fost donate laptopuri, care vor ajuta educatorii în organizarea și desfășurarea activităților educaționale. La fel, în cadrul unui parteneriat pe care Primăria Chișinău îl are stabilit cu UNICEF Moldova, s-a reușit dotarea grădinițelor din Bubuieci cu seturi de jucării, cu ajutorul cărora peste 400 de copiii reușesc să își dezvolte abilitățile de bază”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Menționăm că, în grădinițele din suburbii, municipalitatea a realizat zeci de proiecte, în valoare de peste 70 de milioane de lei, în orașul Sîngera și în satul Brăila fiind, astfel, date în exploatare două instituții preșcolare noi.

În ultimii ani, la Bubuieci, Primăria Chișinău a reușit deja să implementeze un șir de proiecte, toate menite să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor, prin construirea rețelelor de canalizare pe mai multe străzi, pavarea străzilor, construirea unui nou sediu pentru Centrul de Sănătate din satul Bîc. De asemenea, la solicitarea locuitorilor, anul trecut, Primăria Capitalei a lansat două rute noi de autobuz: Nr. 21 „Bubuieci – Chișinău” și Nr. 36 „Bubuieci – Chișinău”.

Comments (0)
Add Comment