A dat 150 de euro pentru o carte de identitate falsă

Un bărbat de 39 de ani, din R. Moldova, a fost prins, la vamă, cu o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi falsă. Acesta a declarat că urma să ajungă în Franța, pentru a-și căuta un loc de muncă.

Cazul a avut loc la 20 octombrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. Bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autoturism.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, în urma căruia, polițiștii au descoperit, ascunsă în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta este fals.

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane cunoscute, pe rețelele de socializare, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Franței, pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

În această cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Comments (0)
Add Comment