A început Carnavalul de la Veneția: Evenimentul, dedicat lui Marco Polo

Mii de turiști din întreaga lume s-au adunat la Veneția, unde a fost dat startul tradiționalului Carnaval. 10 zile, oamenii vor călători în timp, evenimentele redând atmosfera de acum câteva secole.

Carnaval a debutat cu tradiționala paradă a ambarcațiunilor venețiene, participanții folosind bărci echipate și decorate special pentru acest eveniment, transmite evenimentul.md cu referire la moldova1.md.

De această dată, evenimentul este dedicat lui Marco Polo, probabil cel mai faimos venețian, negustor, călător și inventator al cuvântului „milion”. Anul acesta se împlinesc 700 de ani de la moartea sa.

„Marco Polo a fost un venețian, fiul lui Niccolo, care la o vârstă fragedă a plecat într-o călătorie incredibilă care l-a purtat pe drumul Orientului, care a întâlnit oameni, culturi și a trăit aventuri și peripeții de neimaginat pentru acea vreme. Vrem să retrăim această poveste, pe care el ne-a transmis-o mai târziu prin cartea sa „Il Milione”, și vrem să o facem prin intermediul viselor”, a declarat directorul Carnavalului din Veneția. Massimo Checchetoo.

Scrisă după ce a călătorit în Asia și a trăit în China timp de 17 ani, Cartea minunilor lumii a avut un impact uriaș asupra modului în care europenii vedeau lumea la sfârșitul Evului Mediu. Mulțimi de oameni au împânzit Piața Sf. Marcu, aleile și canalele orașului, mulți dintre ei fiind îmbrăcați în costume colorate, de epocă.

„Mulțimea are atât de multă energie, toată lumea este entuziasmată, sunt atât de multe costume grozave, ne distrăm de minune plimbându-ne, degustând mâncarea, admirând măștile și decorațiunile”, a spus Kasha Nunnallee, turistă din Seattle, SUA.

„Am fost și anul trecut, dar eram îmbrăcați puțin diferit. Ne place, deoarece credem că evenimentul dă o alură specială acestui oraș frumos și, de asemenea, putem păstra tradiția”, a remarcat turistul italian Carlo Amelotti.

Timp de 10 zile, vizitatorii și locuitorii din Veneția vor călători în timp, participând la diverse spectacole, concerte și numeroase activități în aer liber. Carnavalul se va încheia pe 13 februarie.

https://youtube.com/watch?v=WP6d3IF_ggY%3Fwmode%3Dopaque
Comments (0)
Add Comment