Alți peste 3000 m2 de asfalt au fost plombați în municipiul Chișinău

Primarul General al municipiului Chișinău informează că, pe parcursul săptămânii trecute, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de lichidare a situațiilor de avariere a drumurilor municipale, cu prioritate pe căile de acces spre cimitirele din oraș, unde au fost reînnoite și marcajele rutiere la trecerile de pietoni.

„În total, în tot orașul au fost executate plombări cu asfalt fierbinte pe o suprafață totală de peste 3.000 m2, iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă. Cel mai mare volum de asfaltări a fost realizat în sectorul Botanica, în intersecția străzilor Grenoble și Traian, la stația terminus a rutei de troleibuz nr. 8.
În același timp, a fost aplicat marcaj rutier longitudinal, transversal și de orientare pe o suprafață totală de peste 2 700 m.p. Tot pentru sporirea siguranței în trafic, au fost reparate 40 de indicatoare rutiere”, a menționat Ion Ceban.

La fel, potrivit edilului, pe parcursul săptămânii trecute, au continuat și acțiunile de reparație și întreținere a canalizării pluviale, prin curățarea de frunze și gunoaie sau spălare a circa 800 de guri de captare, iar alte elemente ale sistemului pluvial fost supuse lucrărilor de reparație.

„Au continuat lucrările de reparație capitală a podului din str. Mihai Viteazul. La fel, s-au desfășurat acțiuni de reabilitare a zonelor pietonale de pe bd. Decebal și bd. Renașterii Naționale, iar în sectoarele Botanica și Ciocana s-a lucrat la reparația acceselor către instituțiile educaționale. În paralel, pe străzile Meșterul Manole (tronson str. Alecu Russo – str. Vadul lui Vodǎ) și Renașterii Naționale (tronsonul cuprins între rondul de la Tipografia Centralǎ și str. Calea Orheiului) a fost așternut primul strat de amestec bituminos Slurry Seal”, a mai adăugat Primarul General.

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și pe parcursul săptămânii curente.

Comments (0)
Add Comment