Aprobat! Şcoala Primară nr. 90 din sectorul Botanica va fi redenumită în Școala Primară „Spiridon Vangheli”

Şcoala Primară nr. 90 din sectorul Botanica va fi redenumită în Școala Primară „Spiridon Vangheli”. Decizia a fost aprobată, spune primarul general Ion Ceban.

Edilul spune că se bucură că a reuşit acest lucru în perioada vieţii scriitorului Spiridon Vangheli. „Oamenii noștri trebuie să fie preţuiţi”, a precizat Ceban.

Școala Primară nr. 90 a fost anterior Școala Primară Grădiniță nr. 90.
În prezent, în această instituţie învaţă 415 elevi. Pe parcursul ultimilor ani numărul solicitărilor din partea părinților a crescut considerabil. Instituția dispune de 14 săli de clase, sală pentru sport, clasă de educație digitală, bibliotecă, sală de festivităţi, cabinet medical. Activitatea instituției este susținută de 22 de cadre didactice calificate, profesori pentru învățământul primar, profesori de limbă engleză, muzică și sport.

„Pentru anul de studii 2021-2022 am reamenajat o sală de grupă în sală de clasă și o sală de grupă în clasă de educație digitală, iar pentru anul de studii 2022-2023 în rețeaua de clase se vor înmatricula 5 clase de clasa I. Totodată, în blocul alimentar al instituției s-a făcut reparație capitală.

Au fost reparate depozitele blocului alimentar, camerele de preparare a bucatelor, rețelele inginerești, sistemul de ventilare, apeduct și canalizare. Au fost schimbate ușile și geamurile. Din bugetul instituției a fost procurat utilajul pentru prepararea bucatelor şi păstrarea alimentelor”, a declarat edilul.

Primarul spune că au fost îmbunătățite condițiile sanitaro-igienice. Prin reparația capitală și renovarea a 5 blocuri sanitare și asigurarea cu apă caldă. Totodată, a fost construit și gardul instituției și a fost reparat capital acoperișul la 3 blocuri.

ceban
Comments (0)
Add Comment