Biblioteca Națională găzduiește expoziția „Ediții de lux din colecții de patrimoniu”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a pregătit pentru utilizatorii și vizitatorii bibliotecii o nouă expoziție cu genericul „Ediții de lux din colecții de patrimoniu”, iar potrivit reprezentanților instituției, aceasta are drept scop să oglindească rafinamentul exterior al cărților, să pună în lumină elementele decorative al acestora, dar și gusturile artistice din anumite perioade istorice.

Astfel, doritorii vor avea posibilitatea să admire exemplare cu aspect poligrafic deosebit, la realizarea cărora au fost folosite diverse tehnici și material: lemn, piele, metal, percal, țesătură, sau hârtie.

„Pentru expoziție au fost selectate 120 de exemplare, fiecare reprezentând un obiect de artă unic, creat cu pasiune, ce trezesc admirație pentru toate aspectele lor – structură, coperte spectaculoase, tranșe aurite, cotoare decorate în timbru sec sau aurit, ilustrații, hârtie și text”, se arată în mesajul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Expoziția va fi deschisă până pe 30 septembrie în spațiul expozițional Carte veche și rară, blocul II, etaj 1 al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Comments (0)
Add Comment