BNM pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”

Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație, începând cu 1martie, moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”.

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, afirmă că Banca Națională a emis această monedă pentru a pune în valoare valențele mărțișorului. „Vă îndemn să valorificăm acest simbol inedit, care ne leagă prin tradiție. Astăzi, BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit. Este mai mult decât o lucrare din metal prețios. Mărțișorul este inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Sperăm ca moneda să vă aducă bucurie și să vă amintească de frumusețea și bogăția tradițiilor neamului nostru”, spune Anca Dragu.

Moneda dedicată mărțișorului este bătută în argint, are un design color și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități.

„Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei”, se arată în comunicatul BNM.

Comments (0)
Add Comment