Chișinău investește în siguranța pietonilor: Stație de așteptare și semafor nou pe strada Bogdan Voievod

O nouă stație de așteptare a transportului public a fost amenajată de municipalitate pe str. Bogdan Voievod din sectorul Râșcani al Capitalei. Este vorba despre un pavilion dublu, care a fost deja conectat la rețeaua de iluminat public, pentru confortul maxim al călătorilor. Asta după ce stația inițială a fost demontată, în contextul instalării unui semafor pietonal, în schimbul trecerii de pietoni.

„Astfel, pentru siguranța pietonilor a fost montat semaforul, un parapet de protecție, strămutată stația de transport public, au fost coborâte bordurile la cota drumului și reparat trotuarul. Toate aceste măsuri au fost luate de către municipalitate, cu scopul de a spori gradul de siguranță a pietonilor care traversează intersecția aglomerată. Totodată, noul semafor pietonal permite fluidizarea traficului în zona rondului unde se intersectează 4 străzi importante: str. Kiev-bd. Moscova-str. Alecu Russo-Bogdan Voievod”, a precizat primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Anul trecut, Primăria Chișinău a instalat un asemenea semafor pietonal și pe str. Kiev, unde, la fel, fluxul de persoane este foarte mare. Scopul acțiunilor este fluidizarea traficului rutier și evitarea ambuteiajelor.

Comments (0)
Add Comment