Chișinău: Peste 10,000 de copii vor fi înscriși în clasa I pentru anul școlar viitor

Instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău sunt gata să primească în anul de studii 2024-2025 10 409 copii în clasa I. În cadrul Podcastului „Chișinău LIVE”, șeful adjunct al Direcției Educație a Capitalei, Andrei Pavaloi, a declarat că, la toamnă, toți copiii vor fi înscriși în 386 de clase.

„Vorbesc despre 9.469 de copii – în 131 de instituții municipale și 940 de copii – în instituțiile private. Or, asta ar însemna 386 de clase de-a întâia, pe care urmează să le deschidem, începând cu întâi septembrie 2024”, a menționat Andrei Pavaloi.
Ca și în anii trecuți, prima săptămână a primei etape de înscriere a copiilor în clasa întâi, care a început în 1 aprilie, este cea mai solicitată. Până acum, de exemplu, au fost depuse deja peste 40 la sută din cererile preconizate.

Cu privire la rezultatele primei etape de înscriere a copiilor în clasa întâi, Andrei Pavaloi a declarat că acestea vor fi anunțate în 30 mai.

„În primă etapă vor fi acceptați de către instituții, copiii care au împlinit vârsta de șapte ani până la 31 august – 1 septembrie 2024 și care sunt din districtul instituției. Ulterior, în limita locurilor disponibile va fi dat startul etapei a doua, care se va desfășura în perioada 3-17 iunie și care va oferi prioritate copiilor care nu sunt din district, dar care împlinesc vârsta de șapte ani până la 31 august 2024 sau sunt din district și vor împlini vârsta de șapte ani până la 31 decembrie 2024”, a precizat Andrei Pavaloi.

Menționăm că în limita locurilor disponibile, va fi organizată și etapa cu numărul trei de înscriere a copiilor în clasa întâi, care se va desfășura în perioada 20-30 august 2024, în afara platformei escoala.chisinau.md. Mai exact, cererile vor fi depuse în mod fizic. Această etapă vine în ajutorul părinților, care din diferite motive, nu au reușit să depună o cerere în primele două etape.

clasa 1elevi
Comments (0)
Add Comment