Chișinău sărbătorește Ziua Internațională a Familiei: Activități culturale și artistice în Parcurile „Valea Morilor” și „Alunelul”

Primăria Municipiului Chișinău organizează un nou șir de activități menite să susțină familia. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, duminică, 19 mai 2024, în Capitală vor fi organizate diverse activități consacrate Zilei Internaționale a Familiei.

,,La ora 14:00, în Zona ,,Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”, va avea loc un eveniment cultural-artistic dedicat importanței familiei și rolul acesteia în dezvoltarea unui mediu social sănătos.
Evenimentul va debuta cu o serie de activități distractive pentru copii, continuând, de la 16:00, cu un program artistic, cu muzică și dans”, precizează edilul.

De asemenea, duminică, comunitatea este așteptată și în Parcul „Alunelul”, unde, în intervalul 13:00-18:00, se va desfășura evenimentul cultural-artistic „Familia – celula de bază a societății”, programul, conținând un șir de activități pentru toți membrii familiei.

,,Participarea la evenimentele enunțate este liberă, fiind o oportunitate pentru familii de a se bucura de timpul petrecut împreună. Vă așteptăm să profitați de nouă o zi plină de distracție și creativitate, sărbătorind familia aici, acasă”, a subliniat Ion Ceban.

Primăria Capitalei și-a intensificat eforturile de sprijinire a familiilor prin diverse programe sociale, și anume: suport financiar pentru cuplurile care sărbătoresc aniversări semnificative de căsătorie, asistență extinsă pentru familiile cu copii și servicii integrate de asistență specializată pentru copii cu dezabilități și familiile lor.

Aceste inițiative evidențiază angajamentul APL Chișinău de a promova bunăstarea familiei și de a asigura un mediu sănătos pentru dezvoltarea fiecărui membru al comunității.

Comments (0)
Add Comment