Cișmelele revin în funcțiune în Capitală

Primăria Municipiului Chișinău își reafirmă angajamentul sporit față de siguranța sănătății cetățenilor. Astfel, odată cu creșterea valorilor termice de afară, municipalitatea informează că, autoritățile locale au luat decizia de a repune în funcțiune cele șapte cișmelele din Capitală.

Acestea sunt amplasate în zonele intens tranzitate din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” şi Parcul „Alunelul”.

Totodată, mai informează Primăria Chișinău, de rând cu acestea, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere și buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanență.

Astfel, în continuare, toţi chișinăuenii, precum și oaspeții Capitalei vor putea consuma pe gratis apă de cea mai înaltă calitate. Or, asigură autoritățile locale, odată cu redeschiderea cișmelelor, au fost luate toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora, pentru a nu permite răspândirea virușilor.

Prima dată, cișmelele din oraș au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la reţeaua de apă potabilă și de canalizare, fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către Primăria Capitalei, prin S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

capitalacisme
Comments (0)
Add Comment