Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, vine în vizită în Moldova

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, întreprinde o vizită la Chișinău. El va avea întrevederi cu ministrul Agriculturii Vladimir Bolea, prim-ministrul Dorin Recean, președinta Maia Sandu dar și cu fermieri și antreprenori din țara noastră. 

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a anunțat, pe 3 octombrie, că Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, se află într-o vizită de lucru în țara noastră.

Oficialul se va afla în Republica Moldova până pe 5 octombrie.

În această perioadă, a menționat delegația, Janusz Wojciechowski va avea discuții cu fermieri și antreprenori din Republica Moldova, la subiectul consolidării relațiilor agro-alimentare Uniunea Europeană-Moldova.

„De asemenea, sunt planificate întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Vizita se va încheia cu participarea Comisarului la Ziua Națională a Vinului 2024”, au menționat reprezentanții delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Menționăm că, pe 16 septembrie curent, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a discutat cu Janusz Wojciechowski în timpul unei vizite de lucru la Bruxelles. Oficialul moldovean l-a informat pe comisar despre „situația devastatoare din agricultură, cauzată de secetă și arșiță, care a afectat grav producția agricolă din Moldova”, totodată a adus în discuție „crizele tot mai frecvente din sectorul agricol, cu care se confruntă fermierii moldoveni, subliniind importanța sprijinului din partea partenerilor externi, în special al Uniunii Europene, în momentele dificile”.

Amintim că Bolea, aflat la Bruxelles, a cerut sprijin din partea Uniunii Europene în crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească. Apelul a fost făcut de oficial din numele Guvernului și a fermierilor moldoveni. Adresarea, a menționat Bolea, va ajunge și sub formă de scrisori oficiale către „diferite instituții europene și nu doar”. 

sursa

Comisarul europeanMoldovaue
Comments (0)
Add Comment