Dezvoltare continuă în școlile de arte din Chișinău: Investiții în infrastructură și echipamente

În ultimii patru ani, municipalitatea a făcut investiții consistente pentru dezvoltarea celor cinci școli de arte din Capitală. Astfel, peste 3300 de elevi şi 500 de profesori din aceste instituții beneficiază acum de condiții mai bune de studiere și de predare.

Beneficiare ale proiectelor de dezvoltare au fost Școala de arte „Valeriu Poleacov”, Școala de muzică „Maria Bieșu”, Școala de muzică „Eugen Doga”, Școala de arte „Alexei Stârcea” și Școala de arte „Alexei Șciusev”.

„Astfel, pentru a crea condiții mai bune de studiere pentru elevi și profesori, în școlile de arte au fost efectuate lucrări de reparație capitală și au fost procurate instrumente muzicale noi, în locul celor vechi, neschimbate de ani buni”, a scris pe rețelele sociale primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit Primăriei Chișinău, în 2019 au fost alocate peste 400 de mii de lei, în 2020 – peste 1,2 milioane de lei, în 2021 – aproximativ 4 milioane de lei, în 2022 – peste 7 milioane de lei, iar în 2023 Școala „Alexei Stârcea” a beneficiat de un alt proiect de peste un milion de lei.

Comments (0)
Add Comment