Elevii și profesorii vor beneficia de reduceri, „bilete de aur” și invitații la Teatrul Republican „Luceafărul” începând cu anul școlar 2024/2025

Începând cu anul școlar 2024/2025, elevii și cadrele didactice vor beneficia de ateliere de teatru, reduceri speciale, „Biletul de Aur” și invitații la Teatrul Republican „Luceafărul”. Inițiativa are loc în urma semnării memorandumului de înțelegere dintre Teatrul Republican „Luceafărul” și Ministerul Educației și Cercetării.

Scopul inițiativei este de a stimula creativitatea și de a integra teatrul ca resursă educativă în procesul de învățare formală. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a subliniat importanța acestui demers, menționând că „integrarea artelor în educație contribuie la o formare complexă a elevilor, oferindu-le perspective noi asupra realităților sociale și culturale.”

Acest parteneriat vine în contextul unor politici naționale menite să sporească accesul la educația non-formală și să încurajeze parteneriatele între instituțiile culturale și cele educaționale. Teatrul „Luceafărul” își propune să devină un centru de referință pentru promovarea artei teatrale în rândul tinerilor, printr-o abordare interactivă și accesibilă.

„Proiectele prevăzute în Memorandum urmează să fie implementate începând cu anul școlar 2024-2025, cu accent pe implicarea activă a elevilor în diverse activități culturale și artistice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Reamintim că, Teatrul Republican „Luceafărul” a fost unul din sponsorii evenimentului Marea Dictare Națională care a avut loc pe 31 august în Piața Marii Adunări Naționale și a oferit în calitate de premiu „Biletul de aur”, care este o invitație dublă la orice spectacol din cadrul instituției culturale.  Aici puteți vedea lista participantelor care au luat nota 10 la Marea Dictare Națională

Comments (0)
Add Comment