Elon Musk trimite doi exploratori în spațiu cu SpaceX

Misiunea Polaris Dawn, lansată de SpaceX Falcon 9, marchează debutul unui proiect spațial finanțat din fonduri private. Inițiată de miliardarul Jared Isaacman, în vârstă de 41 de ani, această misiune reprezintă un pas important în explorarea spațială privată.

Echipajul va experimenta condițiile de vid spațial în timpul misiunii, deoarece nava Resilience nu este dotată cu cameră de decompresie. Când trapa se va deschide, echipajul va fi expus direct vidului din spațiu. Scopul principal al acestei operațiuni este testarea primelor costume spațiale albe, cu un aspect futurist, dezvoltate sub direcția lui Elon Musk.

Ieșirea în spațiu este programată pentru joi, la ora 9.23, la o altitudine de aproximativ 700 km deasupra Pământului. În comparație, Stația Spațială Internațională (ISS) se află la aproximativ 400 km altitudine.

Miliardarul Jared Isaacman și Sarah Gillis vor ieși pe rând din capsulă pentru sesiuni de aproximativ 15-20 de minute fiecare. Deși vor fi expuși vidului spațial, ei nu vor fi lăsați să plutească liber; vor fi conectați la o structură numită Skywalker, formată din bare, care le va permite să se agățe și să se miște. Isaacman a descris experiența ca având impresia că dansează în spațiu.

Costumele spațiale testate vor fi conectate la nava spațială prin cordoane care le vor asigura oxigenul necesar. Ieșirea în spațiu va dura aproximativ două ore. Dacă misiunea Polaris Dawn va avea succes, ar putea reprezenta începutul unei serii de misiuni financiare private care să ducă oameni în spațiu, în comparație cu agențiile spațiale guvernamentale care nu au încă planuri similare, conform BBC.

Comments (0)
Add Comment