Expoziția Fabricat în Moldova a fost inaugurată la Moldexpo

„Acasă! Autentic! Autohton!”, cu acest slogan se desfășoară ediția din anul curent a expoziției naționale „Fabricat în Moldovaˮ care a fost inaugurată astăzi la Moldexpo.

Evenimentul are un nou logo – harta Republicii Moldova înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor pentru a dezvolta economia statului. Expoziția adună peste 350 de companii autohtone care activează  în toate ramurile economiei naționale, transmite evenimentul.md cu referire la IPN.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a menționat că expoziția vine să susțină și să promoveze producătorul autohton, să facă cunoscute produsele atât pe piața internă, cât și cea externă. Va fi organizat și un program de afaceri bine chibzuit, astfel încât vor fi puși față în față antreprenorii din Republica Moldova și delegațiile oficiale din China, Italia, Polonia, Macedonia de Nord și Franța care vin să facă cunoștință cu Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean a spus că această expoziție este mărturia faptului că în Republica Moldova există talent, inovație, oamenii care știu să producă și să pună în piață servicii și produse care sunt apreciate atât la nivel local, cât și internațional. 

„Avem companii cu produse foarte bune, cu produse care sunt apreciate în plan internațional. Cu asta trebuie să ne mândrim, asta trebuie să ne încurajeze, iar Guvernul va continua să susțină inițiativa și producătorii locali prin diverse programe pe care le areˮ, a spus prim-ministrul. Dorin Recean a remarcat că procesul de integrare europeană „ne deschide și mai multe piețe și, respectiv, putem să valorificăm acest potențial enorm atât din Uniunea Europeană, dar și din țările care au același regim juridic și au același regim de normative industriale, normative de serviciiˮ.

Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul Radu Marian, a comunicat că atât pentru Guvern, cât și pentru Parlament cel mai important obiectiv este procesul de aderare la UE. 

„Cu toții cred că înțelegem beneficiile de a avea o piață de 500 de milioane de oameni. Cred că este mai ușor să-ți dezvolți o afacere într-o piață de 500 de milioane de oameni a Uniunii Europene decât într-una de 2,5 milioane. Și asta este și obiectivul nostru ca în procesul de aderare să oferim mai multe oportunități de creștere economică pentru țara noastră. Aderarea la UE nu vine doar cu drepturi, vine și cu anumite responsabilități. Evident că trebuie să devenim mai buni, să îmbunătățim tot ce înseamnă capacitatea tehnologică, volum de producție, modul în care ne promovăm producțiaˮ, a declarat parlamentarul.

Țara invitată la această ediție a evenimentului este Italia. Companiile italiene care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova participă cu un stand comun.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024 va fi deschisă până pe 4 februarie.

Comments (0)
Add Comment