Ilan Șor a îndemnat Guvernul să nu mai ia împrumuturi europene

Politicianul Ilan Șor a criticat dur o nouă încercare a autorităților moldovenești de a cere iarăși asistență financiară din partea UE. De data aceasta, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a anunțat intenția de a contracta noi împrumuturi de la UE pentru a sprijini agricultorii.

Ilan Șor a subliniat că agricultorii moldoveni au nevoie urgentă de asistență, dar acumularea de datorii externe nu va rezolva problema. “Fiecare împrumut nou este o obligație față de creditorii străini. Copiii și nepoții noștri vor trebui să plătească aceste datorii”, a spus politicianul.

Fermierii continuă să lupte pentru drepturile lor, deoarece ajutorul promis de Guvern nu a fost acordat. ” Producătorii agricoli cer despăgubirile promise și măsuri eficiente de sprijinire a domeniului agricol. Ei merită mai multă atenție din partea autorităților. Iar în loc de ajutoare temporare de la Uniunea Europeană, Guvernul ar trebui să aibă o strategie de dezvoltare a agriculturii care să asigure durabilitatea și prosperitatea acesteia”, a subliniat Ilan Șor.

Moldova ar trebui să înceteze să mai cerșească, a mai spus politicianul. El consideră că țara ar trebui să lucreze la consolidarea economiei sale prin investiții în forța și resursele moldovenești.

ilan șor
Comments (0)
Add Comment