Ilan Șor: Sandu și Recean au distrus compania națională Air Moldova

Maia Sandu și Dorin Recean au făcut tot posibilul să distrugă compania națională aeriană Air Moldova. Iar premisele pentru falimentarea transportatorului au fost create chiar de către principalul sponsor al PAS Iulian Scorpan, fost director Air Moldova. Dezvăluirea a fost făcută de Ilan Șor, miercuri, în cadrul unei transmisiuni în direct pe rețelele de socializare.

Potrivit politicianului, Iulian Scorpan a delapidat compania aeriană, în perioada în care a condus-o, iar din banii furați a fondat HiSky.

“AirMoldova a fost terminată de prietenul lui Recean – sponsorul PAS Iulian Scorpan. Din acea companie, el a furat cu vagoanele. Statul a făcut totul ca să distrugă Air Moldova”.

Ilan Șor a confirmat că a participat la privatizarea Air Moldova, singura modalitate de a revigora compania.
“Da, eu am avut legătură directă cu privatizarea acestei companii. Atunci, aceasta avea datorii de miliarde, formate de Scorpan. Anume Aeroportul a devenit creditor pentru Air Moldova, ca să se poată dezvolta. Anual, se alocau câte jumătate de miliard pentru întreținerea acesteia”.

Politicianul a explicat că reabilitarea Air Moldova nu a plăcut Maiei Sandu și lui Dorin Recean, care au recurs la acțiuni tragice ireversibile pentru companie.

“Datoriile formate de Scopran, si presiunea din partea lui Sandu, au adus Air Moldova la starea de astăzi. Ambii vor răspunde penal pentru distrugerea transportatorului aerian. Și nu numai – vor răspunde pentru indicațiile date băncii ca să blocheze banii, vor răspunde pentru presiunile asupra judecătorilor”.

El a amintit PAS cum, în Republica Moldova, guvernările se schimbă peste noapte, și a dat de înțeles că și partidul de guvernământ va avea aceeași soartă.

“Ați văzut cum în Moldova puterea se schimbă în 24 de ore? Asta se va întâmpla și acum, în curând”, a concluzionat Ilan Șor.

Comments (0)
Add Comment