În municipiul Edineț va fi construit un complex sportiv multifuncțional

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR) a anunțat inițierea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL)

Anunțul a fost făcut în timpul unei ședințe de miercuri, 3 aprilie curent, în incinta Primăriei municipiului Edineț.

Reprezentanții ADR Nord, autoritatea publică locală, proiectantul, antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție-montaj și alte părți implicate au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune în procesul de implementare a contractului de antrepriză semnat recent.

Ulterior, participanții la întrunire au vizitat terenul din preajma Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, unde va fi construit viitorul complex multifuncțional sportiv.

„Conform contractului, în decurs de maxim 22 de luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Clemantin” s-a angajat să construiască un complex sportiv multifuncțional în municipiul Edineț, pe strada Șoseaua Bucovina, nr. 33/B. Se vor construi/monta:

  • un bazin de înot, 
  • un bazin de înot pentru copii, 
  • o sală sportivă multifuncțională, 
  • 500 m de apeduct, 
  • 200 m de canalizare, 
  • 170 m de gazoduct, 
  • rețele de energie electrică pe o suprafață de 240 mp
  • un sistem fotovoltaic cu capacitatea de 100 kW.

Scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului și punerea în valoare a patrimoniului sportiv, prin organizarea diverselor activități sportive pentru promovarea imaginii Regiunii de Dezvoltare Nord drept regiune favorabilă pentru practicarea și dezvoltarea sportului ca mod sănătos de viață.

Totodată, autoritățile publice locale anunță despre capacitatea beneficiarilor ce ar putea utiliza serviciile complexului multifuncțional.

„De viitorul complex multifuncțional sportiv vor beneficia circa 100.000 de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni, precum și turiștii. De asemenea, printre beneficiarii proiectului se mai numără cel puțin 10 agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin cinci școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni. 

Totodată, cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv, iar șase federații sportive vor avea acces la infrastructura creată pentru a organiza competiții sportive regionale, naționale și internaționale.”

Potrivit estimărilor, valoarea totală a proiectului constituie 32.592,49 de lei, din care 27.051 773 de lei – din sursele FNDRL și 5.540 724 de lei – contribuția Primăriei municipiului Edineț.

Reamintim că, pentru anul 2024, sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. 

Unul dintre acestea este proiectul „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”, depus de Primăria municipiului Edineț în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Comments (0)
Add Comment