Instalarea sistemului de irigare și așternerea gazonului rulat: etapele finale ale proiectului

Lucrările de amenajare a spațiului verde din preajma Incubatorului Municipal de Afaceri, amplasat pe str. Mihai Viteazul, Nr. 2, sunt pe ultima sută de metri.

Acestea presupun instalarea sistemului de irigare, așternerea gazonului rulat și amenajarea spațiilor adiacente. De asemenea, lucrările de amenajare a zonei din apropierea Incubatorului presupun și instalarea mobilierului urban.

Astfel, zonele vor fi utilizate ca spații de recreere și spații de lucru pentru tinerii care intenționează să lanseze o afacere și sunt rezidenți în cadrul Incubatorului Municipal de Afaceri din municipiul Chișinău.

Primul Incubator Municipal de Afaceri și-a deschis ușile în iarna anului 2023, având mai multe obiective, printre care: Crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării și creșterii Start Up-urilor; Promovarea culturii antreprenoriale și îmbunătățirea performanților manageriale; Creșterea numărului de activități economice competitive; Îmbunătățirea climatului investițional municipal; Încurajarea și facilitarea antreprenoriatului în rândul tinerilor sau Atragerea ideilor inovatoare sau a rezultatelor cercetării în vederea obținerii de produse competitive pe piața internă şi internațională.

Granturile pentru inițierea afacerilor vor fi acordate pentru beneficiarii din țară și de peste hotare. În acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzuți aproximativ 10 milioane de lei.

Comments (0)
Add Comment