Intellect Group: Stresul, un factor major de risc pentru sănătatea publică în Moldova

Un sondaj recent realizat de Intellect Group relevă faptul că stresul este o realitate cotidiană pentru majoritatea populației, în special în rândul persoanelor în vârstă și al celor care lucrează. Aproape 80% din populație este mereu sau frecvent stresată, ceea ce indică o nevoie de intervenție și sprijin.

Potrivit datelor sondajului, stresul constant poate duce la epuizare fizică și psihică, crescând riscul de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și depresia. De asemenea, poate avea un impact negativ asupra productivității și a nivelului general de fericire.

Studiul privind starea psihologică și bunăstarea socială a populației moldovenești a fost organizat și realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group. Sondajul național a fost realizat în perioada 25-29 mai 2024. Eșantionul total a fost de 973 de adulți cu vârsta de peste 18 ani cu drept de vot. Marja de eroare pentru intervalul mediu al eșantionului principal nu depășește ±3,1%.

Acest sondaj a fost efectuat pentru a evalua starea psihologică și nivelul de bunăstare socială a locuitorilor Republicii Moldova. La sondaj au participat diferite grupe de vârstă și reprezentanți atât ai populației urbane, cât și ai celei rurale.

Comments (0)
Add Comment