Ion Ceban: Copiii din localitatea Brăila, comuna Băcioi, vor merge la o grădiniță nouă. Primăria Chișinău a investit 6,7 milioane

Copiii din localitatea Brăila, comuna Băcioi, vor merge la o grădiniță nouă, esta după ce Primăria Chișinău va finanța 60 la sută din lucrările de construcție din temelie a unui edificiu pentru instituția preșcolară.

Potrivit primarului general Ion Ceban, costul total al lucrărilor este de aproape 11 milioane de lei, dintre care 6,7 milioane de lei sunt alocate de municipalitate.

„Peste 2 milioane de lei în acest proiect le-a investit Primăria Băcioi, iar 2,14 mii de lei vor fi obținute din alte surse. Grădinița va avea trei grupe, dintre care un creșă. În total, la noua instituție preșcolară vor merge 60 de copii.

Până la această etapă a fost construit edificiul clădirii cu două etaje. De asemenea, au fost conectate toate utilitățile și serviciile necesare.

În prezent, se desfășoară lucrările din interiorul instituției: la cele trei grupe, sala festivă, cabinetul medical, izolator, cantină, spălătorie. Totodată, urmează a fi amenajat și teritoriul grădiniței, unde vor fi construite trei pavilioane, instalate tobogane și carusele noi. Lucrările de construcție a grădiniței noi din Brăila urmează să se încheie la sfârșitul acestui an”, a punctat Ceban.

În prezent, copiii din Brăila merg la o grădiniță veche, clădirea căreia nu a mai fost reparată de aproape șase decenii.

De asemenea, anul acesta municipalitatea finanțează construcția a patru grădinițe noi: la Brăila, în satul Bâc, la Colonița și în orașul Sângera. Primăria Chișinău a investit peste 17,8 milioane de lei, în ultimii trei, în proiectele de dezvoltare a infrastructurii din suburbia Băcioi.

Comments (0)
Add Comment