Ion Ceban: Liderii partidelor se opun referendumului în ziua alegerilor

Toți reprezentanții partidelor care au participat la masa de rotundă organizată de Maia Sandu, unde s-a discutat despre desfășurarea referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova, nu au fost de acord cu ideea ca acesta să aibă loc în ziua alegerilor prezidențiale. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” prezentată de Gheorghe Gonța.

„Nici un lider de partid care a fost prezent la întâlnirea de la Președinție, unde s-a discutat despre ideea desfășurării referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova, nu a fost de acord cu ideea ca acesta să aibă loc în ziua alegerilor prezidențiale. Și asta pentru că situația ar avantaja candidatul unui singur partid – PAS, ceea ce nu este corect. Eu cred că acest referendum trebuie organizat în Republica Moldova, după finalizarea negocierilor privind aderarea țării noastre la UE, când vom avea mai multă claritate în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

În context, edilul Capitalei consideră că reprezentanții partidului de la guvernare utilizează referendumul drept slogan în fața cetățenilor, neavând alte rezultate ale activității desfășurate.

„PAS profită și include acest referendum peste tot, ca o lozincă, deoarece nu mai are cu ce ieși în fața electoratului. Și asta pentru că au eșuat în organizarea reformei justiției, în domeniul combaterii corupției, domeniul incluziune socială, etc.”, a conchis Ion Ceban.

Comments (0)
Add Comment