Ion Ceban mulțumește Crucii Roșii pentru sprijinul acordat comunității

Primăria Municipiului Chișinău a felicitat, astăzi, 8 mai, Societatea de Cruce Roșie din Republica Moldova cu ocazia celei de-a 161-a aniversare de la înființarea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

În context, printr-un mesaj pe rețelele de socializare, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea mulțumește Mișcării Internaționale pentru sprijinul şi ajutorul acordat chişinăuienilor.

„Primăria Capitalei și Crucea Roșie şi-au consolidat eforturile în toate perioadele de criză: Covid-19, criza refugiaţilor din Ucraina şi altele, iar la orice apel din partea APL
Chişinău, răspunsul a fost afirmativ”, a scris edilul.

Astfel, în contextul acestui eveniment, pe parcursul întregii zile de 8 mai, strada Pietonală „Eugen Doga”, este transformată într-un loc al activităților diverse, menite să promoveze valorile umanitare și să ofere informații vitale comunității, inclusiv demonstrații de prim-ajutor sau organizarea unui maraton simbolic pe o distanță de 2 kilometri pe Aleea din str. Grigore Vieru.

Un moment deosebit al serii va fi concertul dedicat Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunei Roșii. Acesta va începe la ora 18:00, iar în scenă vor urca Dara, Magnat & Feoctist, alături de DJ Alex Bivol, care vor oferi un spectacol memorabil.

„Această sărbătoare a umanității ne oferă o oportunitate de a reflecta asupra valorilor care ne definesc ca societate și ne încurajează să fim solidari în lupta pentru un viitor mai bun”, a mai subliniat Ion Ceban.

Primăria Municipiului Chișinău este onorată să fie partenerul acestui eveniment de importanță vitală, iar împreună cu Societatea de Cruce Roșie Moldova, se angajează ca, în continuare, să susțină această inițiativă umanitară.

cebancrucea rosie
Comments (0)
Add Comment