Localitățile din Republica Moldova pot concura pentru titlul de „cele mai bune sate turistice”

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului au lansat selecția națională a satelor turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages”, în cadrul competiției internaționale desfășurate de către Organizația Mondială a Turismului (OMT), prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinații rurale.

„În ultimii ani, Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă atât pentru turiștii naționali, cât și pentru cei străini. Astfel, turismul rural se dezvoltă rapid, de aceea în fiecare an avem ocazia de a urmări apariția noilor pensiuni turistice, care promovează tradițiile și obiceiurile naționale”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Culturii.

Potrivit sursei citate, misiunea proiectului constă în promovarea turismului rural, a peisajelor, culturii și activităților asociate acestora, precum și promovarea metodelor de utilizare și păstrare mai eficientă a resurselor naturale, reducerea deșeurilor, promovarea inovațiilor și îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții.

În urma evaluării satelor care vor participa în concurs, Republica Moldova va transmite către OMT cel mult opt propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din întreaga lume. Pentru a fi eligibil, satul trebuie să aibă cel mult 15 mii de locuitori, să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale și să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Amintim că, la propunerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova și a Primăriei Văleni, Organizația Mondială a Turismului a ONU a desemnat localitatea Văleni ca fiind una dintre cele mai bune sate turistice, la ediția precedentă a competiției.

Comments (0)
Add Comment