Maia Sandu, favorita alegătorilor: Sondajul Intellect Group arată

Conform ultimului sondaj realizat de compania “Intellect Group”, candidata Maia Sandu se situează în fruntea preferințelor electorale, cu un sprijin stabil de 18,2%. Această cifră reflectă, cel mai probabil, susținerea continuă a alegătorilor față de politicile sale de integrare europeană, care au fost o temă centrală în campania sa.

Totuși, datele relevă și o notă de îngrijorare: un procent semnificativ de 11,5% dintre alegători au exprimat intenția de a se abține de la vot, sugerând apatie sau nemulțumire față de candidați. În plus, 16,3% dintre alegători au găsit dificil de răspuns sau nu au știut cum vor vota, ceea ce indică incertitudine și posibilă neîncredere în viitoarele alegeri.

Aceste constatări evidențiază o fragmentare semnificativă a preferințelor politice și un grad ridicat de incertitudine în rândul alegătorilor. În acest context, partidele politice și candidații sunt îndemnați să intensifice eforturile de mobilizare a alegătorilor și să dezvolte strategii care să atragă alegătorii nesiguri. Utilizarea unor abordări precum indicele de volatilitate electorală și analiza profilului psihologic al alegătorului poate oferi instrumente suplimentare pentru a înțelege mai bine dinamica sentimentului electoral.

Sondajul, desfășurat în perioada 25-28 aprilie 2024, a intervievat 594 de adulți cu vârsta de 18+ ani, eligibili pentru vot, folosind metoda CATI. Marja de eroare pentru intervalul mediu al eșantionului principal nu depășește ±4,2 puncte, conform datelor furnizate de Cercetare Intellect Group.

Comments (0)
Add Comment