Miley Cyrus, dată în judecată pentru hitul „Flowers”

Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru presupusa încălcare a drepturilor de autor cu hitul său „Flowers”, fiind acuzată că s-ar fi inspirat din melodia „When I Was Your Man” a lui Bruno Mars fără permisiunea acestuia. Procesul se desfășoară în instanța federală din Los Angeles și a fost intentat de Tempo Music Investments, compania care deține o parte din drepturile melodiei lui Bruno Mars.

Co-autorii „Flowers”, Gregory Hein și Michael Pollack, sunt de asemenea incluși în proces. Printre pârâți se numără și Sony Music Publishing, Apple, Target și Walmart, acuzate pentru distribuirea melodiei. Dacă Miley Cyrus va pierde procesul, riscă nu doar să plătească despăgubiri, dar și să fie împiedicată să interpreteze și să distribuie piesa.

Reclamantul susține că „Flowers” duplică numeroase elemente melodice, armonice și lirice din „When I Was Your Man” și că melodia lui Miley Cyrus nu ar fi existat fără inspirația din piesa lui Bruno Mars. „Flowers” a fost un succes major, câștigând premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop solo și ocupând locul întâi în topurile din SUA și Marea Britanie timp de mai multe săptămâni.

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

Comments (0)
Add Comment