Municipalitatea Chișinăului se pregătește intens pentru campania de curățenie: Ion Ceban solicită intervenții rapide

În următoarele două săptămâni, municipalitatea se va pregăti activ pentru a intra în campania amplă de curățenie pe străzi, pe trotuare, în spații publice și curțile de blocuri. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat tuturor responsabililor să elaboreze planurile de intervenție.

„Rog colegii viceprimari să facă un demers la poliție să intervină acolo unde este necesar, pentru că am văzut pe aliniamentele stradale, pe trotuare, mașini parcate de mult timp. Proprietarii acestor vehicule trebuie să fie preîntâmpinați ca să-și ia mașinile, în caz contrar poliția va interveni ca acestea să fie ridicate ca să putem interveni să facem curat. Noi nu avem capacitatea să evacuăm aceste mașini, așa că organele abilitate trebuie să intervină și să facem demersurile necesare în acest sens. De asemenea, să fie făcute și demersurile necesare în cazul deteriorării elementelor de infrastructură pe străzi, acolo unde este cazul cu probele video. Rog ca acele obiecte deteriorate, cum s-a întâmplat pe strada 31 august 1989, să fie refăcut la loc. În termen foarte scurt să fie înlocuiți pilonii și readusă situația la normalitate. Rog pretorii și șefii direcțiilor de profil să fie responsabili de intervențiile pe străzi ca acestea fie spălate după iarnă, iar acolo unde este necesar să fie instalați bolarzi sau alte elemente pentru a nu permite parcarea pe gazon”, a declarat Ion Ceban.

Tot în această perioadă, primarul Ion Ceban a declarat că au loc acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor, inclusiv a celor 700 de molizi, are loc și curățarea copacilor și amenajarea spațiilor verzi.

Comments (0)
Add Comment