Neutralitatea Moldovei: Prioritatea locuitorilor, conform sondajului Intellect Group

La conferința “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare și consultanță politică “Intellect Group”, a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru.

Potrivit sondajului, neutralitatea reprezintă viitorul dorit pentru locuitorii Moldovei. Conform rezultatelor, o majoritate solidă de 54% dintre respondenți continuă să insiste asupra unui stat independent, neutru și suveran. Aproape o treime dintre participanți (28%) văd țara ca parte a Uniunii Europene, în timp ce 10% o consideră parte a Comunității EAEU. De asemenea, o minoritate tradițională, aproximativ 3-4%, susține unificarea cu România.

În concluzie, Lisnevschi a subliniat importanța unei planificări adecvate și a unui management eficient pentru asigurarea suveranității și stabilității pe termen lung în fața provocărilor globale. Conferința a reprezentat un pas important în direcția creării unui nou model de securitate pentru Republica Moldova.

intellect groupsondaj
Comments (0)
Add Comment