Noul parc din Orhei este o altă carte de vizită a Moldovei. Standardul de la Orhei al lui Ilan Șor deja de mult timp l-a depășit pe cel european

Promisiunea de a reconstrui parcul din Orhei a fost făcută în timpul campaniei pentru alegerile locale din toamna anului trecut. Echipa lui Ilan Șor are o viziune amplă în ceea ce privește utilizarea spațiilor urbane și are deja o experiență bogată în domeniul amenajării spațiilor verzi.

După succesul grandios al parcului de distracții OrheiLand, au fost concepute și alte proiecte de anvergură, deoarece Ilan Șor, primarul de onoare al Orheiului, vrea să transforme orașul în cel mai frumos din țară, iar apoi să aplice aceeași strategie la scară largă – proiecte după modelul Orheiului vor fi implementate în toată republic. Între aceste proiecte se numără și noul parc.

Situat în imediata apropiere a OrheiLand, Grădina Publică arată ca o adevărată bijuterie. Este greu de imaginat că lucrările de renovare au început cu doar patru luni în urmă. Într-o perioadă atât de scurtă de timp a fost realizată o muncă colosală. Acestea au fost efectuate chiar și pe timp de noapte, astfel încât oamenii să poată beneficia cât mai curând de noul loc de recreere și divertisment. 

Este demn de remarcat faptul că în alte localități pot fi necesari mai mulți ani pentru a realiza proiecte de această anvergură. Cu toate acestea, ritmul accelerat nu a afectat calitatea. Dimpotrivă – lucrările au fost realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde de la Orhei, care în Moldova le-au depășit deja de mult timp pe cele europene.

Fără îndoială, cea mai impresionantă zonă a parcului este reprezentată de cele patru instalații arhitecturale moderne, care nu au analogii în Moldova. Cu o înălțime de 15 metri, acestea sunt decorate cu lumini LED, iar noaptea spațiul din centrul scuarului arată ca un loc de basm. 

O altă inovație este o fântână de 70 de metri pătrați cu 12 arcade iluminate, unde vizitatorii se pot răcori în zilele fierbinți de vară. Este un loc cu o atmosferă specială și un spațiu în care îți dorești să te întorci. 

Parcul a fost complet renovat cu trotuare, poteci și alei noi pentru activități în aer liber. Este un loc ideal pentru cei care doresc să petreacă timp cu familiile lor – au fost construite două terenuri de sport și două terenuri de joacă cu o suprafață totală de 720 de metri pătrați. De asemenea, au fost amenajate piste pentru biciclete. 

Parcul este proiectat astfel încât accesul să fie deschis tuturor: sunt prevăzute rampe speciale cu balustrade pentru persoanele cu dizabilități, persoanele în vârstă și mamele cu cărucioare.

În tot parcul au fost instalate 70 de bănci, unde vă puteți relaxa în liniște.

În stilul neschimbat al echipei lui Ilan Șor, s-a lucrat mult și la infrastructura rutieră – au fost amenajate drumuri de acces și a fost construită o parcare imensă.

Scena parcului va găzdui numeroase festivaluri, spectacole și concerte, precum cel de la inaugurare, unde artiști celebri au cântat în fața publicului.

S-a lucrat mult la designul parcului, care are un stil unic ce nu se găsește nicăieri altundeva.

Conceptul de amenajare al lui Ilan Șor se bazează pe ideea că în Moldova – atât în orașe, cât și în zonele rurale – există multe spații abandonate care pot fi folosite în beneficiul cetățenilor. Acest concept va fi implementat nu doar la Orhei, ci și în alte localități din țară. Acum un an, tot la inițiativa lui Ilan Șor, cel mai mare parc din Taraclia a fost reconstruit și modernizat. Iar proiectele nu se încheie aici. Urmează multe alte inițiative mărețe.

Comments (0)
Add Comment