O conferință internațională va fi organizată la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în cadrul Programului Național LecturaCentral, organizează ediția a 6-a a Conferinței Internaționale „Lectura ca bază pentru cultură, cunoaștere și dezvoltare”. Scopul activității este consolidarea unei platforme viabile, favorabile schimbului de idei și resurse și interconectarea participanților care împărtășesc obiective de cercetare similare.

La lucrările conferinței sunt invitați reprezentanții tuturor tipurilor de biblioteci, cadre didactico – științifice de toate nivelurile de învățământ, scriitori, cercetători în domeniul sociologia lecturii și domenii adiacente, reprezentanți ai industriei cărții, decidenți în domeniu de diverse niveluri de responsabilitate.

Genericul ediției 2024 a Programului Național LecturaCentral este „Promovarea valorilor europene prin lectură”, reprezintă o modalitate eficientă și profundă de a transmite și încuraja înțelegerea și respectul pentru principiile și idealurile pe care se bazează Uniunea Europeană.

În scopul organizării eficiente, în concordanță cu tendințele de dezvoltare a acestui subiect și în conformitate cu planurile strategice naționale, conferința se va axa pe următoarele arii de conținut:

– Promovarea valorilor europene prin lectură;

– Bune practici de promovare a lecturii pe meridianele lumii;

– Impactul tehnologiei și al noilor medii de lectură asupra cititorului contemporan.

Conferința Internațională se va desfășura la 2 octombrie 2024, cu începere de la ora 9:00, în Sala de lectură nr. 1, blocul central, et. 2, (str. 31 August 1989, nr. 78 A), cu transmisie live pe canalul oficial de YouTube al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. 

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

Comments (0)
Add Comment