O expoziție de colaje ale tinerilor artiști din România și Republica Moldova, vernisată la Chișinău

O expoziție a tinerilor artiști din România și Republica Moldova a fost vernisată la Biblioteca Națională de la Chișinău. Colajele reflectă viziunea tinerilor asupra creației poetei poloneze Wislawa Szymborska, potrivit IPN.

Prin această expoziție este adus un omagiu scriitoarei Wislawa Szymborska, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură.

„Inspirați de creațiile Szymborskăi și de profesorul Gherasimov, elevii au acceptat provocarea noastră de a-și crea singuri colaje, care nu doar că reflectă abilitățile lor artistice, ci exprimă perspectiva lor personală asupra lumii. Fiecare lucrare este o interpretare unică, o manifestare a individualității și imaginației acestor minți tinereˮ, a spus directorul adjunct al Institutului Polonez din București, Wojciech Mrozowski.

Expoziția „Unora le place poezia” conține circa 20 de lucrări care pot fi admirate în blocul doi al Bibliotecii Naționale. Lucrările aparțin elevilor clasei a VIII-a din Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, ghidați de profesorii și artiștii plastici Anatolie Gherasimov și Iana Proka, și elevilor de la Școala de Artă din București.

Comments (0)
Add Comment