OIM lansează un concurs național dedicat educației de mediu

Organizația Internațională a Muncii (OIM) anunță lansarea Concursul Național „GreenMinds” pentru a sprijini inițiativele ecologice inovatoare în rândul elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic din țara noastră.

Astfel, concursul invită toți studenții înscriși în instituțiile de învățământ profesional tehnic să participe, fie individual, fie în grupuri, indiferent de vârstă, gen, religie, statut socioeconomic sau capacitate fizică.

Scopul competiției este de a susține inițiativele ecologice inovatoare care promovează sustenabilitatea și de a încuraja studenții să integreze practicile verzi în activitățile lor instituționale și sociale, facilitând colaborarea între studenți, autoritățile locale, comunități, ONG-uri și sectorul de afaceri.

Domenii cheie de intervenție:

  • Proiecte de ajustare/completare a curriculumului VET cu competențe verzi;
  • Proiecte de inițiative de cultură verde;
  • Proiecte de dezvoltare a mediului verde în campusurile școlare;
  • Proiecte de implicare a comunității locale;
  • Proiecte de cercetare în educația și practicile verzi.

Menționăm că inițiativa a fost lansată în cadrul atelierului de lucru privind integrarea practicilor sustenabile în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Activitatea este parte a proiectului OIM „Competențe pentru tranziția ecologică și dezvoltarea durabilă”, finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein.

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

Comments (0)
Add Comment