Olimpiade școlare pentru elevii talentați: ANCE anunță datele competițiilor republicane

Olimpiadele și concursurile republicane școlare vor începe la data de 16 februarie. În competiție vor intra elevii claselor VII – XII, câștigători ai etapelor raionale/municipale/zonale a olimpiadelor școlare.

Până la sfârșitul anului curent de studii, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) va organiza olimpiade republicane la 22 de discipline școlare. Olimpiadele raionale/municipale/zonale în baza testelor unice vor avea loc în perioada 3 februarie – 13 aprilie, în timp ce olimpiadele și concursurile republicane se vor desfășura în perioada 16 februarie – 27 mai.

„Organizarea viitoarelor concursuri și olimpiade a fost discutată în cadrul unei ședințe online desfășurată de ANCE cu reprezentanții Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării.

Lilia Ivanov, directoarea Agenției, a reiterat necesitatea respectării, de către toți participanții și factorii de decizie, a actelor normative, a regulamentelor și a instrucțiunilor specifice, în scopul organizării corecte a olimpiadelor, la fiecare etapă de desfășurare.

„Organizarea corectă și transparentă a olimpiadelor școlare asigură tuturor elevilor pasionați de anumite discipline școlare sau domenii condiții egale pentru a-și putea demonstra performanțele.  Este datoria noastră să le oferim elevilor spațiu pentru creativitate și inspirație. Și în anul 2024 ne propunem să promovăm excelența și să stimulăm pasiunea pentru învățare printre toți elevii talentați”, a punctat Lilia Ivanov.

În cadrul ședinței au fost puse în discuție următoarele subiecte: procesul de organizare și desfășurare a olimpiadelor raionale/municipale/zonale în baza testelor unice, instrucțiunile de completare și prezentare a ofertelor de participare la olimpiadele republicane, delegarea participanților la etapa republicană și alte elemente specifice organizării activităților de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte.

Reamintim că în anul 2023 loturile olimpice naționale au obținut 52 de premii, dintre care 6 medalii de argint, 25 de medalii de bronz, 18 mențiuni de onoare, un loc 4 la proba pe echipe și două premii speciale în cadrul concursului de știință și inginerie.

sursa

eleviolimpiada
Comments (0)
Add Comment