Opozantul rus Aleksei Navalnîi va fi înmormântat la Moscova

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, ucis în lagăr acum aproape două săptămâni, va fi înmormântat vineri, a anunțat purtătoarea cuvânt a acestuia, Kira Iarmiș.

Într-un mesaj pe Twitter, Iarmiș a anunțat că Navalnîi va fi înmormântat în Cimitirul Borisov din cartierul moscovit Marino, transmite evenimentul.md cu referire la Digi24.ro.

„Slujba de înmormântare a lui Alexei va avea loc la Biserica Icoanei Maicii Domnului «Alină-mi Durerea» din Marino pe 1 martie, la ora 14:00. Veniți mai devreme.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Borisov”, a scris Iarmiș, într-o postare pe Twitter.

Familia lui Aleksei Navalnîi a întâmpinat probleme în încercarea de a-l înmormânta pe disident, în condițiile în care firmele de servicii funerare refuzau când auzeau despre cine e vorba. Trupul neînsuflețit al opozantului rus a fost predat mamei sale, abia sâmbătă, după îndelungi încercări ale familiei de a-l recupera de la autorități.

Marți, autoritățile regimului l-au arestat pe avocatul lui Navalnîi, în timp ce acesta o acompania pe mama disidentului în căutarea de firme de servicii funerare dispuse să organizeze înmormântarea.

Comments (0)
Add Comment