Orchestra Inspectoratului de Carabinieri din Republica Moldova, invitată la un faimos festival din oraşul francez Chalon-sur-Saône

Asigură nu doar ordinea publică, dar şi buna dispoziţie. Vorbim despre angajaţii Orchestrei Inspectoratului de Carabinieri din Republica Moldova, invitaţi la un faimos festival din oraşul francez Chalon-sur-Saône. Carabinierii basarabeni vor cânta alături de colegii lor din alte state europene, în faţa unui public de 6000 de oameni.

Cu instrumentele lor pregătite și sufletele pline de pasiune pentru muzică, membrii orchestrei “Model” au susținut astăzi ultimele repetiții înainte de a pleca spre Franța. Vor fi parte dintr-un spectacol grandios alături de alte orchestre militare din întreaga Europă, în fața a peste 6000 de spectatori.

Dirijorul orchestrei, locotenent-colonelul Oleg Cazacu, a dezvăluit că programul lor cuprinde o varietate de piese, de la muzică națională până la lucrări clasice precum cele de Mozart și George Bizet. Cu fiecare notă interpretată, ei își propun să promoveze imaginea pozitivă a Inspectoratului General de Carabinieri și a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Pentru a ajunge la destinație, membrii orchestrei vor parcurge un drum lung de peste 2500 de kilometri cu autocarul. Cu toate acestea, ei sunt plini de încredere și determinare, fiind pregătiți să îmbine arta muzicală cu cea militară și să ofere publicului o experiență de neuitat.

Sergentul Viorel Erhan și ofițerul superior Mihai Tonu, membri ai orchestrei, au exprimat încrederea lor în succesul acestui eveniment, subliniind pregătirea intensă și dedicarea lor pentru acest moment. Pentru aceștia, participarea la festival reprezintă o oportunitate de a demonstra talentul și măiestria lor muzicală în fața unei audiențe internaționale.

Carnavalul de la Chalon-sur-Saône, care include și participarea a sute de artiști costumați și defilări pe străzi, este deja o tradiție în Franța. Orchestra din Republica Moldova este invitată pentru a treia oară la acest festival prestigios, marcând astfel o nouă colaborare de succes în domeniul cultural între cele două țări.

Comments (0)
Add Comment